10 Nisan 2009 Cuma

İzmir'de hayvan barınakları

Hayvan Barınağı
Adres: Belkent Arkasi,Cesme-Izmir
Telefon: (232) 723 06 34
Hayvan Sayisi: 270 kopek, 30 kedi

Ornekkoy Hayvan Barinagi
Sorumlu: Celal Uner
Adres: Ornekkoy, Karsiyaka-Izmir
Hayvan Sayisi: 200 kedi, 350 kopek
tel::(232)367 77 11

Sopen Gazi Hayvan Ciftligi
Sorumlu:Nebiha Deprem (538 321 65 81)
Adres: Deliomerli Koyu, Menderes-Izmir
Telefon: 537 244 6638
Hayvan Sayisi:300 kopek

Isikkent Barinagi
Sorumlu:Vet.Hek.Yilmaz Pekzorlu
Adres: (64 hat numarali otobuslerle ulasilabilir)
Telefon: (232) 437 02 08

Aliaga Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi
Sorumlu: Aliaga Bld.Vet.Isl.Md.
Adres: Caltikdere Koyu, Aliaga-Izmir
Telefon: 232 616 1980

HABER (basından):
İZMİR'DE HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde mevcut hayvan barınaklarına ilave olarak, bakım ve rehabilitasyon merkezi kurmak için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Seyrek'de 21 bin metre karelik alan üzerinde kurulacak bin hayvan kapasiteli merkezde kedi ve köpeklerin bakım, aşılama ve kontrolleri yapılacak.

AB Projeleri kapsamında Türkiye'de Kuduz hastalığının kontrolü amacıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan köpek bakımevi de, bu merkezin hemen bitişiğinde yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre, köpekler 10'arlı gruplar halinde açık ve kapalı bölümlerin olduğu 49 metre karelik prefabrike barınaklarda yaşayacak. Barınakların açık alanında, hayvanları güneşten korumak için ağaçlar dikilecek.

Her barınakta mama ve su pencereleri yer alacak. Barınakların rahatlıkla yıkanabilmesi için özel kanalet sistemi oluşturulacak. Köpeklerin yanı sıra tesiste kediler için de 900 metre karelik alanda ayrı bir barınak oluşturulacak.

Kediler ve köpekler kendileri için yapılan ahşap ranzada uyuyacaklar. Tesiste hasta kediler için de karantina kısmı bulunacak. Tesiste ayrıca idari bina, güvenlik binası, mama deposu, personel için yemekhane, tuvalet, duş ve soyunma odaları da yer alacak.

HAYVAN MEZARLIĞI

Seyrek'teki tesiste, kentin büyük bir ihtiyacı karşılayacak bin gömü kapasiteli hayvan mezarlığı da yer alacak. Kapasitesi ve düzenlemesi ile Türkiye'ye örnek olacak hayvan mezarlığı bin kapasiteli olacak. Yerinde dökme bordürler kullanılarak oluşturulacak mezarlık alanın üzerinde açılır kapanır beton kapak yer alacak. Kapağın üzerinde hayvanların isminin yazılacağı bir alüminyum künye de bulunacak.

Hiç yorum yok: